Bibelen

Bibelen - den kristne kirkes hellige skrift. Kontakt oss om du ikke finner det du er ute etter - vi hjelper deg gjerne.


 


Kristen litteratur - Oppbyggende litteratur - Bibelen - Bønn, salmer og sangbøker - Kristne romaner - Andaktsbøker - Gavebøker - Barn og ungdom - Skjønnlitteratur voksne og barn - Teologi - Konfirmasjon - Påske

Bibelen.

Bibelen er en skriftsamling som brukes som den kristne kirkes hellige skrift. Den er en rettesnor for lære og liv og regnes derfor for å være kanonisk. Allikevel regnes ikke bibelen etter kristen tradisjon for å være gudommelig. I stedet viser den til- og vitner om Guds åpenbaring. 

Bibelen består av de to delene Det gamle testamentet og Det nye testamentet og er verdens mest leste bok. Dette var også den aller første boken som ble trykket da Johan Gutenberg oppfant boktrykker kunsten. 

Bibelen er en ganske stor bok med sine ca. 1400 sider. Den har 1189 (1334) kapitler og ca. 31173 (35 526) vers.  Til sammen utgjør dette omtrent 740 000 ord, eller 3 millioner bokstaver. Det er estimert at det vil ta rundt 50 timer å lese gjennom bibelen i stillhet, eller ca. 80 timer å lese den høyt. De to eldste bevarte bibelhåndskriftene er Codex Vaticanus og Codex Sinaiticus. Den første befinner seg i Vatikanmuseet i Roma. Størstedelen av den andre er i British Library i London, men deler finnes også i St. Petersburg, Leipzig og i St. Katarina-klosteret på Sinai. Disse stammer tilbake til midten av 300-tallet og er med det 1700 år gamle.

Tilrettelagt av Mediekonsulenten.no og Reinertsen Dataservice