Konfirmasjon

Konfirmasjon - Nyttige og spennende bøker


Kristen litteratur - Oppbyggende litteratur - Bibelen - Bønn, salmer og sangbøker - Kristne romaner - Andaktsbøker - Gavebøker - Barn og ungdom - Skjønnlitteratur voksne og barn - Teologi - Konfirmasjon - Påske

Spørsmål og svar om konfirmasjon.

1. Må man være kristen for å bli konfirmert?

Det finnes ulike varianter når det kommer til konfirmasjon. I Den Norske Kirke er konfirmasjonstiden åpen for alle, slik at både troende, tvilende og nyskjerrige kan delta. Når det kommer til selve konfirmasjonshandlingen må man være døpt for å kunne gjennomføre denne. Man kan døpes i løpet av konfirmasjonstiden. 

 

Andre Kirkesamfunn som eksempelvis pinsemenigheter har ofte alternativer til konfirmasjon som innebærer felleskap, lære om Jesus, bibelen og andre aktuelle temaer. Det er normalt ingen krav om at man må være troende for å delta på dette.

 

2. Hva er riktig pris på en konfirmasjonsgave? 

Her finnes det nesten like mange svar som det finnes familier. Det finnes flere typer gaver til konfirmasjonen og relasjon mellom konfirmant og gavegiver har ofte innvirkning. Som bokhandler ser man gjerne at faddere ønsker å gi konfirmanten bøker som kan være støttende i overgangen fra barn til voksen. Denne tiden er utfordrende for veldig mange og litteratur som kan gi noen svar og perspektiver kan ha stor nytte. Smykker og pengegaver er også veldig vanlig og summen på dette vil være avhengig av relasjon, økonomi og den situasjonen man selv er i. 

 

3. Hva skriver man på takkekortet?

De fleste synes det er koselig med et litt personlig takkekort. Skal du skrive mange kort kan det derfor være lurt å ikke skrive for langt, slik at du ikke bruker for mye tid på det. En enkel måte å gjøre det på kan være å skrive "takk for boka", eller "takk for smykket" i stedet for å bare skrive "takk for gaven" på alle. Det er gjerne ikke mer som skal til. 

 

Spør oss gjerne om bøker til konfirmasjon.

Tilrettelagt av Mediekonsulenten.no og Reinertsen Dataservice